Rossumdaerpers starten kaartverkoop voor Vaassense Oktoberfeesten

In het weekeinde dat in München de meest beroemde oktoberfeesten ter wereld zijn gestart met de kreet ‘O’zapft is’, heeft carnavalsvereniging De Rossumdaerpers de officieuze aftrap gegeven van de festiviteiten die in Vaassen plaats hebben op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober. De verkoop is immers geopend. Die loopt voor zowel Vaassen Celebrates Disco als het Bier und Weinfest helemaal via Internet.

IMG 20220918 WA0000

Nadat vorige week al bekend werd dat Step the Gap XL op de vrijdag de centrale act is tijdens Vaassen Celebrates Disco, kan de club nu melden dat op zaterdag 15 oktober de muziek wordt verzorgd door de Nünenthaler Schürzenjäger met een gastoptreden van Immer Hansi. De naam van de eerstgenoemde groep is natuurlijk een ode aan hun grote idolen uit het Zillertal, de legendarische formatie Die Zillertaler Schürzenjäger. De rokkenjagers uit de Alpen vergaarden grote bekendheid met hun wereldhit ‘Sierra Madre’. Wie alle weergaven op YouTube van de verschillende uitvoeringen van dat nummer optelt, komt aan honderden miljoenen keren dat het bekeken werd.

Het was deze meest succesvolle Oostenrijkse band aller tijden die de ‘Alpenrock’ definitief op de kaart zette; een mengeling van lokale volksmuziek met invloeden uit de internationale pop- en rockmuziek. De Nünentaler Schürzenjäger heeft deze muziekkoers volledig omarmt. De passie voor de wereldhits van de schlagers druipt er bij ieder optreden dan ook vanaf. De uitstekende muzikanten met een pittige zangeres en bombastische zanger staan voor stevige schlagers, eigentijdse wiesenhits, het beste uit de o zo bekende Neue Deutsche Welle en alltime meezingers.

Dat wordt gelardeerd met een gastoptreden van Immer Hansi. De Polka und Schnapps werden hem al van kleins af aan met de paplepel ingegoten. Behalve zijn eigen partyhits ‘Tapf naar Tapf’ , ‘Jodel Party’, ‘Party Code Rood’ en ‘Reünie’ komen ook de grootste Duitstalige hits aller tijden voorbij. Dat gebeurt in de weer tot feesttent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken, waarin overigens in tegenstelling tot het verleden geen lange tafels worden geplaatst om – na een periode van Corona – ook bij dit feest zo veel mogelijk mensen de kans te geven mee te vieren.

De verkoop voor beide feesten loopt alleen via de Internetsite van de club door naar deze url te gaan: https://leden.rossumdaerpers.nl/tickets.