• Home
  • Bier und Wein Fest

Die Dorfer en De Alpenzusjes: de grote attracties bij Vaassens Bier und Weinfest

Niet alleen Die Dorfer gaan op zaterdag 12 oktober voor spektakel zorgen bij het Vaassens Bier und Weinfest, maar zij krijgen daarbij ook steun van De Alpenzusjes. De dames behoren sinds 2010 bij de top van het feestgenre en weten het publiek als geen ander in de juiste stemming te brengen die hoort bij een oktoberfeest. Dat wordt al sinds 1989 gehouden in de tot feesttent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken, waardoor het evenement toe is aan de 31ste (!) uitvoering.

Alpenzusjes

Natuurlijk draait de dag voor een groot deel om dé feestband uit het Salzburgerland die al vele jaren speciaal voor dit evenement naar Nederland komt. De vier ras muzikanten uit Dorfgastein zijn er zowel ’s middags als ’s avonds. Bij het eerste onderdeel van het programma is het voor de artiesten gemakkelijker om zich tussen het publiek te begeven, waardoor zij bijvoorbeeld meer op de tafels bij de mensen kunnen staan. Met als gevolg dat het enthousiasme er nog meer ‘vanaf spat’. De middag levert een iets intiemere setting op en door een iets lager volume staat de onderlinge gezelligheid van de aanwezigen nog meer voorop. Tijdens het avondspektakel van het Bier und Weinfest gaan de mannen vervolgens natuurlijk ‘helemaal los’.

Die Dorfer vereerde Vaassen tussen 1990 en 2008 elk jaar met een spetterend optreden waarnaar vele bezoekers al maanden uitkeken, Het was zodoende al een vaste traditie, toen dergelijke feesten nog amper werden gehouden in Nederland. Door omstandigheden werd het programma vervolgens aangepast met als gevolg dat De Rossumdaerpers en Die Dorfer elk hun eigen weg gingen. Sinds 2016 hebben de band en de vereniging weer een succesvolle samenwerking. In de middag en in de avond staan Jürgen Göttlich, Hubert Leitold, Hansi Holzmann en Harald Pacher garant voor aan afwisselend programma met muziek die op geheel eigen leest is geschoeid. Daarin staan de Duitstalige hits centraal.

Zij krijgen in de avond ondersteuning van een gastoptreden van De Alpenzusjes. Er is onder die naam in 2010 een geheel nieuw duo opgestaan met frisse meiden die dankzij hun vrolijke en spontane uitstraling elk feest tot een grandioos spektakel weten te maken. Dat bewezen zij al tijdens het Openingsbal van carnaval 2012. Nu zijn De Alpenzusjes terug. De dames nemen de apres ski sfeer voor hun rekening, waarbij het publiek dankzij een goed getimede show van begin tot eind kan meedoen.

Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers laat op een later moment weten wanneer de verkoop van kaarten wordt gehouden, maar het is nu al mogelijk om via deze officiële site kaarten te reserveren. Op de homepage is meteen te zien waar dat kan. Dan kunnen er geen zitplaatsen worden besproken. Hiervoor geldt: kom op tijd, want dan kun je zelf je eigen plek kiezen.