Met een knallende pyjamaparty is carnaval 2024 uitgeluid. Natuurlijk was er het traditionele stukje van het Prinsenpaar, maar ook de beide artiesten Danny Panadero en Boer Bennie maakten er een spektakelstuk eerste klas van. En daarmee een waardig slot.

Het prinselijk paar en hun gevolg zijn dinsdag eerst op ziekenbezoek zijn geweest bij de mensen die thuis zijn, maar door ziekte niet op carnaval kunnen komen. Daarom was de overgang naar feest wel groot voor hen, maar van weemoed was aan het begin van de dinsdagavond bij de bezoekers niets te merken. Dat bleek eens te meer bij het optreden van Danny Panadero. Of het ging om zijn Johnny Jordaan medley, Malle Babbe, andere krakers van de Nederlandstalige feestmuziek of om zijn eigen Danny’s Autopaleis, de feestvierders gingen helemaal los. Natuurlijk werden onze doorluchtige Hoogheden en de autoverkoper uit de Raad van Elf, Jordy Niessink, nadrukkelijk bij zijn optreden betrokken. Waarbij het ‘Even aan mijn moeder vragen’ van Prinses Ellen eruit sprong.

En toen volgde ook nog eens Boer Bennie. Hij bracht opnieuw een show die aanspreekt bij alle liefhebbers van een mooi feest in Oost- en Noord-Nederland. Of het ging om Normaal, Mooi Wark of Jovink; ze kwamen allemaal voorbij en werden meegebruld. En vooral mee gestampt door ook verscheidene klompen van mensen die zich zelfs als hun grote held oftewel de zelf uitgeroepen sexbomb van het platteland hadden verkleed.

Tussendoor was er nog een speciaal moment, want het jaarlijkse stukje van het Prinselijk Paar was weer een heel bijzondere, waarbij er zelfs vuurwerk op de bühne werd afgestoken. Na alle optredens stond nog hen één keer de zware taak te wachten om de mooist verkleedde feestvierders te kiezen. Bij de eerste prijs ging naar de Oud-Prinsen die zich als Boer Bennie hadden uitgedost, de tweede was voor de natte droom van Odiek, Dian, Inez, Kim, Dinise en Estelle, terwijl het eerste, tweede en derde team van handbalvereniging CVO de derde plaats pakten als de badeendjes met hun slogan: nog eendje dan en dan gaan wij (nog niet) naar huis.

Maar toch: daar sloeg toch de weemoed toch toe, want onvermijdelijk kwam daar het moment dat voorzitter Jan Hagen het podium betrad. Maar ja, nog 383 dagen. Dan wordt carnaval 2025 op 1 maart geopend in de dan weer tot Rossumburcht omgebouwde dorpscentrum De Wieken.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.