Voor wie nog niet bevangen was door carnavalskoorts, kon er na deze slogan definitief niet meer omheen: De mooiste val is carnaval. En om het vol te houden, kun je altijd een batterij van duracel op je rug doen, zo weten de feestvierders nu. In de optocht der Rossumdaerpers ontbrak het dus niet aan goed advies van de deelnemers voor het publiek, maar dat had weinig aansporing nodig. Nog voor twee uur  ’s middags was De Rossumburcht al mooi volgestroomd, knalde de muziek door de luidsprekers en was hét dorpsfeest begonnen.

Photography Jan Hagen 7579

Natuurlijk startte ook carnaval 2024 met de opening, waarbij burgemeester Horn de sleutel van de gemeente overdroeg aan Prins Remko met het verzoek Vaassen heel te houden. Daarmee droeg hij in figuurlijke zin de macht over het dorp over aan de doorluchtige hoogheid en zijn Prinses Ellen I. En al even natuurlijk trok daarna de bonte stoet door de straten van inmiddels Rossumdaerp. Hierin kwamen de meest uiteenlopende thema’s aan bod. Er bleek bijvoorbeeld zelfs bezoek te zijn van de Chinese tv, er  gingen clubs terug in de tijd, kwam de klimaatverandering aan bod, stonden deelnemers stil bij hun eigen elfjarig jubileum en was er de oproep: Mens erger je niet van de Levensgenieters. Sommige van de wagens waren zo groot dat elke bocht alleen met de grootst mogelijke precisie kon worden genomen. Net als bij de Tour de France had opvallend genoeg de optocht der Rossumdaerers eveneens een heuse bezemwagen.


Toen zij allemaal terug waren bij De Rossumburcht gaf Zanger Quint een heerlijk voorproefje, maar het feest was er natuurlijk vooral voor al die mensen die een prijs hebben gewonnen. Dat werd bepaald door de onafhankelijke jury die voor de helft bestond uit de Nederlands kampioen woodcarving en deelnemer aan De IJsmeesters van SBS6, Sander Boom met zijn vrouw Ellis. Het andere duo werd gevormd door Marcel Tieman (de voorzitter van SV Vaassen, voormalig lid van de Raad van Elf en medewerker der Rossumdaerpers) met John Berkhof, eveneens van SV Vaassen. Zij kwamen tot de volgende uitslag:

De uitslag van de optocht is als volgt:
Jeugd
Individueel en duo’s tot en met tien jaar
1. Isa & Evi – De kliko clowns
2. Boaz – Piratenboot
3. Musuem ’t Kloddertje – Kunst en verf
Groepen tot en met tien jaar
Sarah, Laurie en Elize – Prinsesjes op het witte paard
Groepen elf plus
1. Smurfen
2.Car-na-val boys
Wisselbeker Jeugd
Isa & Evi – De kliko clowns

Volwassenen
Middenstand
1. Emma & Sam – Jubileum
2. Balk BV
3. ’t Kappershuus
Individueel en duo’s
1. Gargamel en Azrael – Ik haat s(m)urfen
2. Leif op tv in China
3. Tygo van Huffelen
Loopgroepen
1. Volleybalvereniging Blok EVC
2. Speeltuin en wijkvereniging De Kouwenaar
3. Levensgenieters – Mens erger je niet
4. Familie en vrienden van de prinses
5. ZKC – Wij zitten op boxen
Praalwagens
1. CV Spuit 11
2. CV De Kinderbende
3. SV Vaassen
4. Jeugd VV KCVO
5. Korfbalvereniging Regio’72
Wisselbeker Volwassenen
CV Spuit 11
Aanmoedigingsprijs
Terschelling

Tijdens de prijsuitreiking was er een eerbetoon aan Jaap van Huffelen, die de laatste jaren de eerste prijs heeft gewonnen bij de individueel en duo's, maar ons helaas is ontvallen. Zijn kleinzoon werd deze keer derde.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.