Nu de vakantie voor velen voorbij is, begint het toeleven naar een volgend hoogtepunt op de kalender: het traditionele Bier und Weinfest van carnavalsvereniging De Rossumdaerpers op zaterdag 14 oktober. Aan de lange tafels in de dan weer tot feesttent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken kunnen feestvierders genieten van drie acts die zorgen dat mensen zich in Duitssprekende gebieden wanen.

BundW01

De band van de avond is Die Palemiger Spatzen, die in de jaren negentig zelfs drie keer doordrong tot de Nederlandse top 40. De artiesten noemen hun show zelf harmonikapower naar het instrument dat bij oktoberfeesten steevast de boventoon voert. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit lange meezing medleys vol covers van de grootste Duitstalige artiesten. Zo mogen de feestvierders zich verheugen op muziek die past bij de lederhosen en dirndls die op 14 oktober weer massaal uit de kast komen.

Er zijn ook gastoptredens met – zoals het in deze tijd hoort – natuurlijk volop aandacht voor Helene Fischer, want met Caro komt de beste tribute show van de meest succesvolle zangeres van de Bondsrepubliek. Caro staat al sinds 2014 wekelijks op de bühnes in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Luxemburg, Zweden, Italië en zomers natuurlijk op Mallorca met niet alleen de grote hits van de Duitstalige wereldster, maar ook andere klassiekers uit de Schlagermuziek. Verder heeft de avond nog een bijzondere extra act te bieden, want met Jeffrey Parmentier verschijnt iemand op de bühne die zowel DJ als trompetist is. De twintiger werkte samen met Bram Krikke, Nicolette van Dam, Bas Smit, Emma Heesters, Don de Jong, Orgel Joke en Yes R. Dankzij de unieke combinatie van DJ en trompetist kunnen mensen die graag willen springen op ‘Der alte Dessauer’ alvast in training gaan, maar bovenal biedt hij een programma dat staat voor feest, feest en nog eens feest.

,,Hiermee denken we de mensen te bieden wat zij zo gewend zijn”, aldus de voorzitter van De Rossumdaerpers, Jan Hagen. ,,Omdat onze vereniging aan het eind van de jaren tachtig één van de eersten was die Oktoberfeesten in Nederland introduceerde, heeft onze achterban al vele van deze avonden meegemaakt. 14 oktober kan in de lange rij met feesten in de Duitse sferen waar mensen met volle teugen van genieten.”

De online kaartverkoop zal vanaf circa midden september starten via deze site.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.