Ooit begonnen in 2002 als Prins Freddy I is hij 21 jaar later geslagen tot Ereridder der Rossumdaerpers. Met de hoogste onderscheiding van onze vereniging werd Freddy van Schoonhoven gehuldigd voor zijn bijdragen binnen de veiligheidscommissie en het bestuur van de club.

230220freddy

Zoals gebruikelijk plaatsen we hier de toespraak zoals die is uitgesproken door voorzitter Jan Hagen ter ere van de uitreiking van de Ereridder der Rossumdaerpers aan Freddy van Schoonhoven:

Het is tijd voor het hoogtepunt van carnaval bij De Rossumdaerpers. Zoals de mensen van de federatie net al vertelden, hebben we 52 ridders, maar inmiddels ook al 27 ereridders. En daar gaat er één bijkomen. De eer om dat bekend te maken is aan de voorzitter. Met de hoogste onderscheiding van onze club eren we altijd iemand met zeer bijzondere verdiensten. Iemand die zo veel heeft betekend dat het eigenlijk met geen pen te beschrijven valt. Toch gaan we het proberen.

Deze keer willen we iemand in de schijnwerpers plaatsen die volgend jaar een jubileum viert. Dus dan kunt u al meteen nagaan dat het iemand is tien, 21, 32 of 43 jaar actief is voor onze vereniging. Carnaval is voor ons een echt dorpsfeest waarbij mensen van alle groepen uit ons dorp samen komen en daarom wordt de lijst met Ereridders gedomineerd door geboren en getogen Rossumdaerpers. Maar de persoon die nu opgaat voor de hoogste onderscheiding kwam door zijn werk naar Vaassen. We noemen nog niet uit welk naburig dorp hij kwam, want dan weet ouderen het meteen. Jongeren niet meer, want zij weten niet beter dat zijn zaak hier is gevestigd. De persoon die zich zo Ereridder mag noemen, is een voorbeeld van wens om steeds nieuwe mensen met nieuwe ideeën en nieuwe energie binnen te halen. Dat heeft hij gebracht, want zijn komst bij ons groeide uit tot een – laten we het maar zo noemen – dienstverband van nu al 21 jaar. Zo is hij een voorbeeld voor velen. Hij kwam ooit als Prins, werd medewerker en is nu al vele, vele jaren bestuurslid. Graag de buutmars voor

Freddy van Schoonhoven

Ja Freddy, waar Gertjan nu staat, daar stond jij in 2002 als Prins Freddy de Eerste met Prinses Pascalle. Maar daar is het voor jou niet bij gebleven, want je bent sindsdien actief in onze groep beveiligers, waarvoor je verschillende rollen bekleed. Soms zien we je lopen in de lange jas, maar op andere momenten juist weer in een t-shirt in de zaal. Natuurlijk bouw je graag een feestje, maar al twintig jaar ben je hier juist ten dienste van iedereen. Houd je het hoofd erbij om te helpen waar je kunt.

Tevens ben je al snel in het bestuur gekomen en hebt onze club door menige storm en menige nieuwe activiteit geleid. Realiseer jezelf even waar we in 2002 stonden en bedenk wat we sinds die tijd allemaal hebben bereikt. Voor de buitenwereld lijkt bij onze club alles vlotjes te lopen, maar dat kan alleen doordat iedereen er keihard voor werkt. Als je dat in gedachten neemt, ervaar je voor jezelf aan hoeveel ontwikkelingen je een grote bijdrage hebt geleverd. De vele uren die jij in onze club hebt gestoken, waren jaren geleden al niet meer te tellen en toch ging je door. Daarvoor willen we Hetty danken, maar vooral jou, Ereridder Freddy van Schoonhoven.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.