Met diepe ontsteltenis heeft De Rossumdaerpers kennis genomen van het overlijden van één van de voortrekkers bij alle grote ontwikkelingen die onze vereniging in de afgelopen vijf decennia doormaakte: Wijnand Vosselman. Het voormalige bestuurslid is één van de personen die het mogelijk maakte dat carnaval in Vaassen uitgroeide tot hét dorpsfeest van en voor mensen uit alle lagen van de bevolking.

240523 Wijnand.jpg

Alleen al uit het feit dat Wijnand in 1987 door de federatie werd geridderd, kan worden opgemaakt hoe lang zijn diepe band met de vereniging heeft geduurd. Ook destijds moesten medewerkers vele jaren hun spreekwoordelijk beste beentje voorzetten om in aanmerking te kunnen komen voor die onderscheiding. Destijds gold hij als één van de spillen om wie de PeeVee draaide en later zorgde hij ervoor dat de bar niet alleen was bezet tijdens carnaval, maar ook bij de oktoberfeesten. Vanuit deze rol trad hij toe tot het bestuur en kreeg invloed op de club als geheel in een periode van grote groei na een moeilijke tijd.

Behalve dat Wijnand belangrijk was voor de vereniging door zijn daden als medewerker, had hij misschien nog wel meer invloed op de totale ontwikkeling die De Rossumdaerpers heeft doorgemaakt. Hij behoort immers tot de eerste groep mensen die niet uit de traditionele katholieke achterban kwam die zich inzette voor onze club. Op die manier hielp hij de weg te effenen van feesten op kleine schaal naar de rol die wij nu hebben: als bindmiddel tussen Vaassenaren van alle welstandniveaus en van alle leeftijden, maar bovenal van alle gezindten. Daarmee blijft Wijnand Vosselman iemand die aan de basis stond van het huidige carnaval. Hiervoor zeggen wij nogmaals dank.

Het bestuur en de leden wensen Bep, Rudie, Marianne, Luca en alle andere nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.