Jan Konijnenberg vertegenwoordigt Vaassen op 4 november bij de gemeentelijke strijd in het vogelschieten. Het lukte hem om de romp van de houten vogel naar beneden te halen, waardoor hij zich de nieuwe ‘Koning van Vaassen’ mag noemen. De strijd was zaterdag na 179 schoten beslecht.

231014 vogelschieten

Nadat Corona ervoor heeft gezorgd dat het Vogelschieten na 2019 verdween van de activiteitenagenda in het dorp, is het evenement dat werd gehouden door het Sint Maartengilde uit Epe in samenwerking met carnavalsvereniging De Rossumdaerpers en schietvereniging Prinses Juliana uit Emst, terug in dorpscentrum De Wieken. Dat bleek aan te slaan, want er hadden zich ook weer volop mannen en vrouwen aangemeld. Daarbij wordt er altijd begonnen met delen van de houten vogel.

De linkervleugel werd een ‘prooi’ voor Anouk Hofma, want die haalde het stuk hout bij de 45ste poging naar beneden. Daarna tekende Linda Bouwmeester voor het neerhalen van de rechtervleugel bij het 94ste schot. Mark Bonekamp zorgde er bij de 104e poging voor dat de kop viel. Ferry Niekamp won net als deze drie mensen een prijs, want hij raakte bij het 113e schot de staart.

Toen was het moment aangebroken dat alleen Vaassenaren verder mochten. Er voelden zich velen geroepen, maar uiteindelijk was Jan Konijnenberg uitverkoren. Natuurlijk werd hij door het Sint Maartengilde met gilde-eer en dus vlagvertoon gehuldigd. Voorts ontving hij van De Rossumdaerpers de grote bokaal als winnaar. Hij plaatste zich dankzij deze prestatie voor het gemeentelijk kampioenschap. Dat wordt gehouden naast de grote kerk in Epe. Eerst gebeurt dat samen met vijf supporters, maar als het om de romp gaat, nemen alleen de Koningen van de vier dorpen uit de gemeente en de Gildekoning het tegen elkaar op.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.