Het is komend weekeinde niet alleen de zaterdag van de bekendmaking van het nieuwe Prinsenpaar der Rossumdaerpers, want een dag later presenteert de vereniging óók het nieuwe Jeugdtrio. Zodoende weten eveneens de kinderen in het dorp en wijde omgeving wie hun voorgangers zijn in het feestseizoen. Dat gebeurt zondagmiddag vanaf 14.00 uur in de Burgemeester Beukezaal en het restaurantgedeelte van dorpscentrum De Wieken.

FB IMG 1699199251555

Met betrekking tot het Jeugdtrio is er een belangrijke verandering in vergelijking met het verleden. Tot nu toe was de Jeugdprins, Jeugdprinses en Adjudant twee jaar in functie, waarbij de prins en adjudant na een jaar van taak wisselden. Het is ooit ingevoerd, zodat beide jongens tenminste één keer prins zouden zijn, maar het betekende ook dat kinderen die in een zogenaamd tussenjaar waren geboren, geen kans maakten op deze ‘erebanen’. Om hierin die kinderen tegemoet te komen, wordt er dus met ingang van dit carnaval elk seizoen een nieuw Jeugdtrio gepresenteerd.

Op zondag 12 november leggen Dex Vosselman, Louran Veldhuis en Lynn Potkamp hun erefunctie neer en dragen de versierselen die horen bij hun taak over aan het nieuwe Trio. Net als bij de volwassenen blijft het een geheim wie dat zijn tot het moment van onthulling. Deze plechtigheden hebben plaats tijdens een gezellige middag, waarbij iedereen al vast in de stemming kan komen voor het feest dat van 10 tot en met 13 februari wordt gehouden. Op zondag 11 februari staat de jeugd centraal bij de activiteiten met ’s middag de kindermiddag met een spetterend programma en ’s avonds is het enige avondfeest, waarop ook jongeren van twaalf tot zestien jaar kunnen meevieren met de volwassenen.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.