Tijdens de middag van Rosen Montag is Marnic Menkveld geridderd door de Federatie Europese Narren, waarmee hij de één na hoogste onderscheiding van onze vereniging heeft gekregen. Hierbij de toespraak van Jurriaan Ibes; de voorzitter van de regio.

240212marnic

Beste narren en narinnen,

Wanneer wij als Federatie Europese Narren op de bühne der Rossumdaerpers staan, weten de meeste mensen van jullie al wat er komt: wij mogen iemand tot ridder slaan. De persoon in kwestie ontvangt de één na hoogste onderscheiding die iemand bij De Rossumdaerpers kan krijgen. Wij vinden het mooi dat het uitreiken van onze jaaronderscheiding die speciale plek bij jullie heeft.

Het is hier óók een gebruik om de spanning er zo lang mogelijk in te houden en dat is nu best moeilijk, want de persoon in kwestie heeft een zeer specifieke taak. Toch moet ik alle saaie Pieten teleurstellen, want de nieuwe ridder geldt als smaakmaker van zijn commissie. Zijn commissie. Dat hebt u goed gehoord, want hij is een man en iemand die altijd in is voor een geintje. Ik moet ook alle mensen teleurstellen die niet van bier houden. We hebben begrepen dat de nieuwe ridder daarin niet spuugt.

Alle mensen die nu staan te luisteren, moeten we helaas ook teleurstellen, want de nieuwe ridder is nu aan het werk. Zoals hij dat altijd is tijdens het Bier und Weinfest en vier dagen carnaval. De nieuwe ridder maakt alle feesten leuker en vooral sfeervoller. Dan worden we al iets concreter, want inderdaad het gaat om iemand uit de Commissie Licht en Geluid. Hij werkt mee met opbouwen en weet precies waar de bekabeling ligt. Maar hij is bovenal verantwoordelijk voor alles wat knippert in de zaal. De man voor wie donker en licht geen geheimen heeft. De man van de lichtsturing, zoals dat zo mooi heet. Inmiddels is hij al geschrokken en mag hij op het podium bijkomen. Ik wil graag de buutmars voor Marnic Menkveld.

Daar sta je dan Marnic. Wie had dat kunnen denken toen je dankzij je buurjongen bij de club kwam. We weten dat je altijd in bent voor een dolletje, maar daar gaat nu niet om, want het bestuur van jouw vereniging heeft gemeend je voor al je inspanningen te belonen. In de lange historie van De Rossumdaerpers ben je nu de 53ste ridder. Het is daarom een eer je te mogen onderscheiden met onze medaille van de Federatie Europese Narren.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.