De oktoberfeesten in Vaassen die worden gehouden door De Rossumdaerpers staan onder een nieuwe leiding. De leden van de carnavalsvereniging hebben immers Jan Hagen gekozen tot hun nieuwe voorzitter als opvolger van Rob Hoppenbrouwer. Hij ‘debuteert’ met Vaassen Celebrates Disco op 14 oktober en het Bier und Weinfest op zaterdag de 15de. Voor beide evenementen zijn online kaarten te koop.

Jan en Rob

Nadat Rob Hoppenbrouwer in 1990 Prins Carnaval bij De Rossumdaerpers was, trad hij al snel toe tot het bestuur en heeft drie decennia bijna onafgebroken mede leiding gegeven aan de vereniging. Sinds 2015 deed hij dat als voorzitter. Hoewel hij als actief medewerker bij de club betrokken blijft, drukte hij bij zijn afscheid de aanwezige leden op het hart dat hij in die lange periode niet alleen mooie tijden heeft gehad. ,,Laten we beseffen dat we er altijd keihard voor moeten blijven werken om er voor die vele mensen uit Vaassen en omgeving telkens weer te zijn, maar daar heb ik wel alle vertrouwen in”, zo maakte hij duidelijk.

Jan Hagen kwam bij de vereniging via zijn dochters, van wie er één Jeugdprinses was en de ander lid was van de dansgardes en groeide snel uit tot Hoffotograaf. Een functie die hij al vele jaren vervult en ook wil blijven vervullen naast zijn werk als voorzitter. Natuurlijk sprak hij een dankwoord uit richting zijn voorganger die in de Coronaperiode de club onder moeilijke omstandigheden draaiende hield, waarbij er amper medewerkers of leden zijn gestopt, hoewel er voor hen twee jaar lang niets mogelijk was. Hij wees ook nadrukkelijk op de festiviteiten die komen gaan, want eindelijk kan CV De Rossumdaerpers weer grootschalige evenementen organiseren.

De eerstvolgende is Vaassen Celebrates Disco op vrijdag 14 oktober met optredens van de coverband Step the Gap XL en dance classics DJ Hilco. Dit is speciaal aan het programma toegevoegd om het eind van de tijd met Coronabeperkingen te markeren. Een dag later is er het traditionele Bier und Weinfest met de Nunenthaler Schürzenjäger en een gastoptreden van Immer Hansi. Zowel voor Vaassen Celebrates Disco als het Bier und Weinfest loopt de verkoop van kaarten via deze site. Klik daarvoor op de paarse button op deze pagina of de homepage.

 

 

Agenda

10 t/m 14 februari 2024
CARNAVAL

Volg ons!

   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.