Natuurlijk was de zaal weer vol, maar toch… Meer nog dan tijdens de avondfeesten staat op de middag van Rosen Montag het samenzijn van alle generaties centraal. Dan laten juist de ouderen, die in het verleden zo veel voor onze club hebben betekend zich weer eens zien. Om bij te praten, maar toch ook wel om te genieten van de uitgelatenheid van de jongeren.

230220mami

Wie vragen stelde over de fitheid van Rossumdaerpers kreeg daar al een eerste antwoord op tijdens de optocht waaraan alle sportverenigingen van het dorp deelnamen. Maar ook op maandagmiddag was een bewijs dat het met de conditie nog altijd goed zit. Het Feestteam had geen enkele seconde nodig om de aanwezigen in een feeststemming te brengen. Het meevieren zat er direct in. Dat deden we overigens niet alleen met onze eigen achterban, want nadat op zondagavond carnavalssociëteit ’t Sleutelveugeltjen onder aanvoering van de Apeldoornse stadsprins André bij ons te gast was,  mochten we op deze middag De Darpspompers uit Epe, De Zoadskieters, De Turfstekers, De Stuiteraars (allen uit Deventer) en De Vrogge Reuiers uit De Vecht verwelkomen. De brandweerauto die we van hen hadden gekregen bij ons Prinsenbal had voor deze gelegenheid natuurlijk een speciale plaats op het podium.
Speciale gasten waren zoals gebruikelijk de vertegenwoordigers van de Federatie Europese Narren. Zij hadden niet alleen de jaarlijkse onderscheiding bij zich die was weggelegd voor Rudie Vosselman, maar kwamen ook om ons te feliciteren met ons 55-jarig jubileum. Dit deel van de toespraak nam Juriaan Ibes eveneens voor zijn rekening, waarna hij mooie, exclusieve aandenkens gaf aan voorzitter Jan Hagen. Die had daarna de eer om Freddy van Schoonhoven te benoemen tot Ereridder der Rossumdaerpers.
Toen zaten de beide andere optredens er al weer op. Zeker Jeffrey Parmentier was bijzonder, omdat het een feest was dat uiteindelijk toch vooral om zijn trompet draaide. Vervolgens waren De Alpenzusjes weer eens als vanouds. Dat betekent dat zij stonden voor feest, feest en nog eens feest.


Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.