In een ambulance met loeiende sirenes en zwaailicht, zo betraden Prins Remko I en Prinses Ellen I hun nieuwe rijk. Onder de belangstelling van honderden Vaassenaren werden de nieuwe voorgangers van het feest in 2024 gepresenteerd in de open lucht voor Residentie bar zaal De Ruif.

Remko en Ellen

Het was droog, dus de omstandigheden waren goed te noemen voor een avond in november toen een steeds grotere groep mensen voor De Ruif elf minuten over elf afwachtte om te weten te komen wie het nieuwe Prinsenpaar vormen. Van 10 tot en met 13 februari gaat Remko van der Haar door het leven als Prins der Rossumdaerpers, nadat hij al jaren lid van de vereniging is. De getrouwde man die ook bekend staat als Boef O is eigenaar van Dining, Giving & Living in Vaassen en noemt niet alleen zijn vrienden als hobby, maar ook korfbal bij Regio’72.

Hij wordt als heerser over zijn doorluchtige rijk bijgestaan door de eveneens getrouwde Ellen Betting-Bosgoed, die het carnavalsvirus als kind al meekreeg. Dat kan natuurlijk ook moeilijk anders met een vader die al in de Raad van Elf zat van De Roje Hane (tot 1980 de naam van De Rossumdaerpers). Een echte Vaassense en dus ook een echte carnavalsfanaat, zoals ze zichzelf omschrijft en medewerkster van het Eatböchie, de plek in de zaal waar mensen eten kunnen krijgen tijdens de feesten. Zij heeft zich dan ook voorgenomen de nieuwe generaties mee te nemen in haar passie. De arbeidsdeskundige houdt verder van spinning, shoppen, terrasjes en vakanties.

Beiden kregen de versierselen bij de officiële presentatie van de voorgangers Gertjan Visser en Eline Meuleman. Die gaan na een geslaagd periode weer onder hun burgerlijke namen door het leven al werden zij na afloop van alle plechtigheden eerst ‘gedoopt’ door de Oud-Prinsen en Oud-Prinsessen en opgenomen in die groepering binnen de carnavalsvereniging.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.