Tijdens een goed bezocht Prinsenbal hebben we het programma voor het vierdaagse feest van 2023 gepresenteerd. Van 18 tot en met 21 februari staan onder anderen Stef Ekkel, de Gebroeders Rossig, Vieze Jack, Sterre Koning, Xander de Buisonje, Het Feestteam en De Alpenzusjes op de bühne van De Rossumburcht.

230115prinsenbal

De onthulling was tijdens een even ontspannen als gezellige avond, waarbij onder meer De Venekloeten uit Dedemsvaart en De Vrogge Reuiers te gast waren. De laatstgenoemden uit De Vecht hadden ook nog eens een prachtig cadeau meegenomen ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de vereniging: een miniatuur brandweerauto. Daarmee werd verwezen naar de start van de club toen de eerste Prins (Hubertus I) als voorganger van De Roje Hane tijdens de optocht met een brandweerauto door het dorp werd gevoerd.

Ook groepen die altijd deelnemen aan de optocht, Altied Schik en Gewoon Deurgoan, gaven acte de presence. Zij weten nu dat het spektakel na de optocht op 18 februari in het dan weer tot Rossumburcht omgebouwde dorpscentrum De Wieken begint met een gastoptreden van Quint. Hij staat later die avond bij het openingsbal ook in het Partycafé. De grote bühne is dan voor de Gebroeders Rossig en Alex. Beide acts  hebben  al verschillende keren bewezen dat zij er een mooie feest van kunnen maken bij De Rossumdaerpers en gaan het publiek wederom vermaken met hun grootste hits.

Op zondag volgt de Kindermiddag met als waarschijnlijk grootste attractie Sterre Koning. Hoewel ze deze maand pas twintig jaar wordt, mag de zangeres zich zeker bij het jonge publiek een bekende Nederlandse noemen. Zij voegde zich op negenjarige leeftijd bij Kinderen voor Kinderen en haalde vervolgens in 2016 met de groep Kisses de achtste plaats op het Junior Eurovisiesongfestival op Malta. Die faam bouwde het talent uit als YouTuber, actrice en social influencer. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, haalde Sterre Koning ook nog eens de halve finale van The Voice Kids en deed ze mee aan The Passion. Verder worden de kinderen vermaakt door vrolijke avonturiers: Tommie en Sofie.

Vervolgens is het zondagavond tijd voor een gezellig apres ski feest in de eigen ski-hut van De Rossumdaerpers. Dan staat op de mainstage niemand minder dan Vieze Jack. Eén van de grootsten van het feestgenre van dit moment bestijgt dan al voor de vierde keer de bühne van De Rossumburcht. Ook de twee party-generals (zoals zij zichzelf noemen) van Feestnation gaan die avond de zaal spreekwoordelijk op de kop zetten. Dan staan DJ Jeroen Hamer met als gastartiest Danny Lit in het partycafé.

Rosen Montag is een traditioneel hoogtepunt bij het Rossumdaerper carnaval, wanneer het al begint met een gezellige middag, waarbij Het Feestteam garant staat voor een optreden dat de feestvierders volop in de benen krijgt. Daarna is het de beurt aan De Alpenzusjes. Zij hebben niet alleen al vele singles hoog in de hitparades gekregen, maar nu ook de nieuwste meezinger van Nederland uitgebracht: ‘Kus me, niemand kijkt’. Op deze middag mag ook Jeffrey Parmentier niet ontbreken.

Vervolgens staat er tijdens de Hollandse Avond ook weer één van de groten van de Nederlandstalige muziek op de mainstage: Xander de Buisonje. Hij belooft een spectaculair optreden, waarbij carnavalsvierders uit volle borst nummers gaan meezingen. Hieraan voorafgaand kan het publiek genieten van Raymon Hermans. Tegelijkertijd staat de avond in het partycafé onder leiding van DJ Roel Staarink, die niet alleen al jaren meeloopt, maar in 2022 zelfs nog een show op De Zwarte Cross had. De Achterhoeker krijgt daarbij steun van een generatiegenoot uit Apeldoorn, want de zanger van de avond is niemand minder dan Gerard Palts.

Het is na Rosen Montag nog niet voorbij, want op dinsdag 21 februari volgt de pyjamaparty annex nachtponnenfeest met Boer Bennie en Stef Ekkel. De laatstgenoemde sluit carnaval 2023 af. Hij is de man achter twee van de meest klassieke feest hits: ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’ en ‘De Woonboot’. Het schuitje blijft bij elk feest in de Amstel liggen. En dus waarschijnlijk ook op de slotavond van carnaval 2023, dat om 24.00 uur wordt afgesloten door de man die het ook opent: voorzitter Jan Hagen.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.