Een dasspeld van de Rossumdaerpers uit de jaren negentig. Spaarkastjes waarin geld werd gespaard voor carnaval in de jaren tachtig. Notulen van bestuursvergaderingen uit de jaren zeventig. Zo maar enkele spullen die momenteel worden aangedragen om tentoon gesteld te kunnen worden bij de expositie die vanaf 11 november te zien is in Museum Vaassen Historie over de geschiedenis van carnaval in het dorp. Ook een échte Rossumdaerper bierpul (foto) van de familie Vosselman is één de topstukken die mensen dan kunnen aanschouwen.

Bierpul

Toch hopen de organisatoren nog altijd op meer pareltjes, want vele zaken kunnen bijzonder zijn. Misschien denkt u bij het lezen van deze voorbeelden wel: ach voor mij was het heel gewoon, maar mogelijk is datgene wat ik op de kast heb staan of op zolder heb liggen, voor andere mensen juist bijzonder. Daarom nogmaals een oproep om alles wat leuk, speciaal of droevig is aan te dragen zodat het écht een expositie van Vaassenaren voor Vaassenaren wordt.

Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers is er immers superblij mee dat het jubileumjaar op 11 november wordt geopend met de expositie. Daarvoor roept de vereniging hulp in van de mensen uit de wijde omtrek. Als iemand iets bijzonders heeft, neem dan a.u.b. contact op en geef dit ter bruikleen, zodat belangstellenden hiervan straks kunnen genieten. Namens de vereniging proberen Jan Casteel, Jan van Bussel en Jan Leerkes zo veel mogelijk spullen te verzamelen. Dus mocht u iets op zolder hebben liggen, in een doos hebben gestopt of misschien in de kamer hebben hangen en denken: dat kan interessant zijn, neem a.u.b. contact op via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks met één van de genoemde mannen.

 

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.