Rudie Vosselman is tijdens de middag van Rosen Montag geridderd door de Carnavalsfederatie Europese Narren. Hij kreeg de één na hoogste onderscheiding bij onze vereniging voor zijn grote verdiensten achter de schermen van de feesten.

230220rudie

Zoals gebruikelijk plaatsen we hier de toespraak zoals die is uitgesproken door Juriaan Ibes namens de Federatie Europese Narren:

Het is als Federatie Europese Narren altijd speciaal om naar Vaassen te gaan en zeker nu De Rossumdaerpers het 55-jarig jubileum vieren. Wij vinden het mooi dat het uitreiken van onze jaaronderscheiding een traditioneel hoogtepunt is bij de feesten. Eén van de mooie dingen aan carnaval is het feit dat elk dorp of stad dat op zijn eigen manier doet. Iedereen heeft eigen tradities, gebruiken en rituelen. En bij een vereniging die is vernoemd naar een bekende krijgsheer wordt je dan natuurlijk geridderd door de federatie.

Het is hier óók een gebruik om de spanning er zo lang mogelijk in te houden en dat gaat nu zeker lukken, want de rol van de nieuwe ridder is niet te omschrijven. Regeltjes en vaste patronen zijn niets voor deze persoon, die al op jonge leeftijd nauw betrokken raakte bij de vereniging. Zijn ouders zijn er immers ook al vele decennia actief voor geweest en zo kwam hij – want dat onthullen we alvast – met de club in aanraking. Sindsdien pakte hij zaken op die ergens blijven liggen. Of wanneer er iemand uitvalt, dan is hij er. Een heel mooi voorbeeld was nog dit carnaval. De meesten van jullie hebben hem zaterdagavond immers niet gezien. Toen stond hij de hele tijd in de keuken te bakken. Dan weet hij het al, hè. En jullie mogen het nu ook weten. Heel graag de buutmars voor de manus van alles van De Rossumdaerpers: Rudie Vosselman

Ja Rudie, daar sta je dan op het podium. Je bent geen man die graag in het middelpunt wil staan, maar jouw bestuur heeft gemeend dat het daar nu wel een keer tijd voor is. Al die tijd ben je heel erg druk in de vrije rol die jouw zo goed past. Want, zoals gezegd, al meer dan twintig jaar help je club en doe je de dingen die anderen niet zien. Daar is deze verenging erg dankbaar voor. In de lange historie van De Rossumdaerpers ben je nu de 52ste ridder. Het is daarom een eer je te mogen onderscheiden met onze medaille van de Federatie Europese Narren.

 

Bestel kaarten

23 flyer oktoberfeest

Agenda

14 oktober 2023
Bier und Weinfest

10 t/m 14 februari 2024
CARNAVAL

Volg ons!

   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.