Helaas zit carnaval 2023 er al weer op. De tijd is voorbij gevlogen met welhaast ongelooflijk veel lol, maar vooral ook ongekende opluchting van we na twee jaar met Coronaperikelen weer eens ‘ouderwets’ carnaval mochten vieren. Dat smaakt naar meer en duurt gelukkig al geen jaar meer. Zoals voorzitter Jan Hagen bij de afsluiting afsloot: "Tot 10 februari 2024. Dan vieren we weer carnaval."

230221diav

Het prinselijk paar en hun gevolg zijn dinsdag eerst op ziekenbezoek zijn geweest bij de mensen die thuis zijn, maar door ziekte niet op carnaval kunnen komen. Daarom was de overgang naar feest wel groot voor hen, maar van weemoed was aan het begin van de dinsdagavond bij de bezoekers nog niets te merken. Toen de tijdmachine terug ging naar 2008, gingen de feestvierders bijvoorbeeld volledig uit hun dak bij ‘Schatje mag ik je foto’.
En toen moest Boer Bennie nog beginnen. Hij bracht een show die aanspreekt bij alle liefhebbers van een mooi feest in Oost- en Noord-Nederland. Of het ging om Normaal, Mooi Wark of Jovink; ze kwamen allemaal voorbij en werden meegebruld. Daarna was het de beurt aan de Prins en Prinses om hun gebruikelijke stukje op te voeren. Het was even schrikken toen Gertjan uit de kliko viel, maar het was vooral prachtig om te zien onze doorluchtige hoogheden zich uitleefden op het podium en ook op de laatste avond nog vol energie zaten.
De slotact van vier dagen feest was voor één van de grootste zangers van het Nederlandstalige feestlied: Stef Ekkel. Dat viel te merken, want of het nou de ‘Woonboot’ was of ‘Liever te dik in de kist’ als 'We gaan met z’n allen naar de klote’ of ‘Waarheen waarvoor’: ze werden meegebruld.  Maar dat was nog niet het einde, want het Prinselijk Paar stond nog één keer voor de zware taak de mooist verkleedde feestvierders te kiezen. Bij de eerste prijs ging volgens Adjudant Erwin het tussen twee groepen waar slechts één letter verschil tussen zit. De ene groep speelt voetbal en de ander handbal. Dus toen was het wel duidelijk voor de meeste afwezigen: het werden de dames van CVO. De tweede was voor de Drie Koningen van de vaders van het Jeugdtrio. De Roze Flamingo van de Prinsessen pakte de derde plaats.
Maar toch: daar sloeg toch de weemoed toch toe, want onvermijdelijk kwam daar het moment dat voorzitter Jan Hagen het podium betrad. Maar ja, nog 354 dagen. Dan wordt carnaval 2024 geopend in de weer tot Rossumburcht omgebouwde dorpscentrum De Wieken.

Rossumkoerant

Voorkant Rossumkoerant

Volg ons!

x round   

Snel naar...

Wil je gelijk naar de meest bezochte pagina's van onze vereniging, klik dan snel op een van de volgende mogelijkheden.

Fotos

Kijk hier hoe het feest bij en door ons wordt gevierd.

Programma

Ons programma van carnaval? Die kan je hier vinden.

Facebook

Meer foto's bekijken? Er staan er nog veel meer op onze Facebookpagina.